Bespuiten oppervlakte met hydroseeding

Het alternatief voor erosie werende matten

CocoFlex™ ET-FGM

Biologisch afbreekbaar

Een gepatenteerde hydroseeding technologie

Over Cocoflex

CocoFlex™ ET-FGM Extended Term-Flexible Growth Medium

is een geavanceerd product dat zorgvuldig is ontworpen met een combinatie van kokos- en houtvezels, gekrompen in elkaar grijpende kunstmatige vezels en speciale additieven. Deze uitgekiende samenstelling is ontwikkeld om uitstekende prestaties te leveren, zelfs onder extreme omstandigheden.

Met CocoFlex™ ET-FGM heeft u een goede bescherming gedurende wel twee jaar, waardoor het de meest effectieve en langstwerkende hydraulisch aangebrachte erosiebestendige mat op de markt is. Dankzij deze gepatenteerde technologie is er geen uithardingstijd vereist, wat zorgt voor een efficiënte en directe toepassing. De mat biedt uitzonderlijke bescherming tegen zowel wind- als watererosie op hellingen, waardoor het een superieure keuze is ten opzichte van traditionele erosie werende matten gemaakt van kokos of stro.

Hydroseeding met Cocoflex is goed te combineren

Bovendien kan CocoFlex™ ET-FGM moeiteloos worden gecombineerd met andere technologieën voor erosiebestrijding, zoals grasversterkingsmatten, waardoor het aan verschillende situaties en omstandigheden kan worden aangepast. Dit maakt het tot een veelzijdige en krachtige oplossing voor een breed scala aan erosieproblemen.

Kortom, met CocoFlex™ ET-FGM kiest u voor een geavanceerd en hoogwaardig product dat langdurige bescherming biedt en zich onderscheidt door zijn effectiviteit, gemak en veelzijdigheid.

CocoFlex VS Anti erosie mat

CocoFlex™ ET-FGM

 • Diervriendelijk;
 • Kosten effectief aanbrengen;
 • In contact met de grond;
 • Geen lucht tussen talud en applicatie;
 • Minder uitdroging door contact;
 • Snellere opkomst van vegetatie;
 • Tot 100 keer minder uitspoeling;
 • Regen loopt over de mat;
 • Regen loopt onder de mat door;
 • Samengehouden door kunststof matten;

Erosie werende matten

 • Dieronvriendelijk;
 • Arbeidsintensief;
 • Geen contact met de grond;
 • Ruimte tussen talud en mat;
 • Sneller uitdroging;
 • Moeilijke opkomst van vegetatie;
 • Uitspoeling onder de mat;
 • Vogels raken verstrikt in netten;

Cocoflex voorkomt veel leed bij vogels en reptielen;

Het klopt dat kokosmatten en de bijbehorende netten enige nadelen met zich meebrengen, waarvan het leed dat ze kunnen veroorzaken bij vogels en reptielen zorgelijk is.

Erosie werende kokos en stromatten worden geleverd met netten om de kokos en strovezels bij elkaar te houden en te voorkomen dat ze wegspoelen voordat de vegetatie stevig genoeg is geworteld. Echter, deze netten vormen een gevaar voor dieren, vooral vogels en reptielen die verstrikt raken in de netten tijdens hun dagelijkse activiteiten. Dit kan leiden tot verwondingen of zelfs de dood van deze dieren.

Diervriendelijke alternatieven;

Het is belangrijk om bij het gebruik van erosie werende matten en andere oplossingen voor erosiebeheersing rekening te houden met het welzijn van de lokale flora en fauna. Het kiezen van meer diervriendelijke alternatieven, zoals CocoFlex™ ET-FGM of andere innovatieve oplossingen, kan helpen om de impact op dieren en hun leefomgeving te minimaliseren.

Met een groeiend bewustzijn van milieukwesties is het belangrijk om te streven naar methoden en producten die niet alleen effectief zijn in erosiebeheersing, maar ook het ecosysteem en de biodiversiteit respecteren. Door te kiezen voor duurzame en diervriendelijke oplossingen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan het behoud van onze natuurlijke omgeving.

Hydroseeding met CocoFlex™ ET-FGM biedt een bewezen bescherming van maar liefst 2 jaar, dankzij de uitstekende hydraulische aanbrengmethode.

CocoFlex™ Extended Term-Flexible Growth Medium™ (ET-FGM™) heeft een indrukwekkende levensduur die tot twee keer langer is dan die van Flexterra® HP-FGM®, waardoor het het best presterende en langstwerkende hydraulisch aangebrachte product voor erosiebestrijding op de markt is. De gepatenteerde technologie van CocoFlex™ vereist geen uithardingstijd en biedt een superieure bescherming tegen erosie in vergelijking met traditionele erosiewerende matten. Een bijkomend voordeel is dat CocoFlex™ ET-FGM kan worden gecombineerd met andere erosiecontroletechnologieën, waardoor het zich aanpast aan diverse situaties en omstandigheden.

 

Applicatie dmv hydroseeding;

 

Het is essentieel om de installatie-instructies en aanbevelingen van de fabrikant van de apparatuur strikt op te volgen bij het gebruik van CocoFlex ET-FGM voor hydroseeding.

Zorg ervoor dat u uitsluitend een goedgekeurde hydroseeder machine met een waaiervormige sproeikop (Nozzle van 50 graden) gebruikt. Dit zorgt voor een gelijkmatige en optimale bedekking van het bodemoppervlak. Het is aan te raden om CocoFlex ET-FGM vanuit tegengestelde richtingen aan te brengen om de beste dekking te bereiken.

In het geval van ruwe oppervlakken, zoals rotsachtig terrein, bodems die zijn gevormd door bulldozer tracks of gescheurde bodem, kan het nodig zijn om een hogere dosering van CocoFlex ET-FGM te gebruiken om een volledige dekking van 100% te bereiken.

Wanneer de lengte van de helling (3H:1V) groter is dan 38 meter, wordt het aanbevolen om hellingonderbrekingsinrichtingen of wateromleidingstechnieken toe te passen. Deze maatregelen helpen erosie op lange hellingen te voorkomen en de stabiliteit van de helling te behouden.

Door de voorschriften en aanbevelingen op te volgen, zorgt u voor een optimale toepassing van CocoFlex ET-FGM en maximaliseert u de effectiviteit van erosiebestrijding op verschillende terreinen en omstandigheden.

Reseptuur

Om het hydroseedingproces met CocoFlex ET-FGM correct uit te voeren, volgt u deze stappen:

 1. Vul de tank van de hydroseeder voor 2/3 met water.
 2. Voeg vervolgens de Cocoflex ET-FGM toe aan het water in de tank. Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid Cocoflex ET-FGM gebruikt om de gewenste dekking te bereiken. Meng grondig totdat een homogeen mengsel ontstaat.
 3. Om het aantal benodigde pakken CocoFlex ET-FGM te bepalen, deelt u de tankcapaciteit in liters door 475. Dit geeft u het aantal pakken dat u in de tank moet toevoegen.
 4. Nadat u het mengsel van water en CocoFlex ET-FGM goed gemengd heeft, voegt u het zaad, meststoffen en andere eventuele additieven toe aan de tank.
 5. Vul de tank verder met water totdat deze vol is.
 6. Als laatste stap voegt u eventuele lijm toe, indien nodig voor uw specifieke toepassing.

Zorg ervoor dat u de juiste verhoudingen en instructies volgt om ervoor te zorgen dat het hydroseedingproces met CocoFlex ET-FGM effectief is en de gewenste resultaten oplevert. Het naleven van deze stappen zal u helpen bij het succesvol toepassen van CocoFlex ET-FGM voor erosiebeheersing en vegetatiegroei.

 

Taludverhouding / Kg per are

≤ 4H tot 1V / 28 kg/are
> 4H tot 1V en ≤ 3H tot 1V / 34 kg/are
> 3H tot 1V en ≤ 2H tot 1V / 40 kg/are
> 2H tot 1V en ≤ 1H tot 1V / 45 kg/are
> 1H tot 1V / 51 kg/are

Onder ECB of TRM / 17 kg /are

 

brochure
Cocoflex hydroseeding mulch

Wilt u meer lezen over CocoFlex?

Download het productblad.

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.